torsdag 26 november 2015

Kapitalmarknadsdag

Bildresultat för ncc
Idag har NCC haft sin kapitalmarknadsdag. NCC kommer dela ut sitt bostadaffärsområdet som heter NCC housing under mitten av 2016. De gick även ut med att deras mål
- Är att nå en årlig avkastning på eget kapital efter skatt om minst 20%
- Ha en nettolåneskuld på mindre än 2,5 gånger EBITDA
- Deras nya utdelningspolicy är att minst 40% av årets resultat efter skatt ska delas ut till aktieägarna.
Det kom en väldigt negativ nyhet idag och det är att dem slopar sin utdelning helt för 2016 eftersom dem delar ut Housing. Det gjorde att aktien gick ned runt 4% idag. En slopad utdelning gjorde att jag sålde av lite min del i NCC eftersom utdelningar var väldigt attraktiv.

Idag släppte Bravida sin kvartalsrapport. Det var väldigt mycket positivt i den, den organiska tillväxten uppgick till 6% under kvartalet det gör att Bravida växer snabbare än marknaden. Även rörelseresultat var positivt eftersom det ökade med 15% till 195 miljoner kronor. Anledningen till den fina ökningen hänvisas till bolagets strategiska förbättringsarbete och ett starkt kostnadsfokus. Den viktigaste posten är orderingången och den ökade med 26% till 3,4578. Det var en väldigt bra rapport och jag kommer fortsätta öka under kommande månaderna för jag tror den fina tillväxten kommer hålla många kvartal framöver.

Ni som är intresserade av Marine Harvest borde lyssna på EFN börslunch där de pratar om att laxpriset kommer stiga nästa år och bolaget är prisvärt. De pratar om bolaget i slutet av videon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar