onsdag 4 november 2015

DuPont Fabros Technology

Bildresultat för DuPont Fabros Technology



DuPont Fabros Technology(DFT) är ett amerikanskt fastighetsbolag, en REIT som fokuserar på datacenter/serverhallar. DFT är den näst största REIT inom datacenter, den största är Digital Realty Trust. DFT driver 12 datacenter och 8 av de 12 ligger i norra Virginia. Eftersom många är på samma ställe så höjs risken eftersom företaget är beroende av lågt energipris eftersom lokalerna förbrukar väldigt mycket energi.

DFT har 4 stora kunder, det är Facebook, Micrsooft, Yahoo! och Rackspace. Mer än hälften av årliga hyran kommer från dem. Eftersom DFT är ett ganska litet bolag så gör det mycket för varje ny kund och under de senaste månaderna så har fått 3 nya kunder. DFT rapporterade förra veckan och under Q3 så ökade intäkterna med 9% årligen.

Direktavkastningen uppgår till 5% och det är kvartalsvis utdelning. Månaderna är maj/april, juni/juli, september/oktober samt i slutet av december. De 3 senaste åren så har utdelning höjts under Q4 eller Q1. Under 2013 så höjden utdelning med 40%, under 2014 höjdes den med 40% samt i år så höjdens den med 20%. Eftersom dem har hög tillväxt så kan dem öka utdelning mycket varje år men nästa höjning kommer nog inte vara lika hög som dem andra höjningarna. Antagligen kommer nästa höjning i December eller i Mars nästa år.

Det finns många risker med företaget som många datacenter på samma ställe samt att intäkterna kommer från några få stora kunder. Men de har växt väldigt mycket och fått flera kunder så risken har sjunkit men det finns fortfarande stora risker. Jag tror att datacenter kommer växa många år till så jag kommer ha koll på det här bolaget framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar